ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ

Το TEXDESIGN είναι μια ολοκληρωμένη, ενιαία εφαρμογή, εξειδικευμένη στον σχεδιασμό ρούχων και υφασμάτων.  Ακόμη και αν δεν σχεδιάζετε υφάσματα, είναι σημαντικό να έχετε, γρήγορα και εύκολα ένα αντίγραφο του υφάσματος στον υπολογιστή, καθώς και τους διαφορετικούς χρωματισμούς του, έτσι ώστε να μπορέσετε να απεικονίσετε και να δειγματίσετε τα σχέδιά σας με επιτυχία.

Μέσα σε μία και μοναδική εφαρμογή με ενιαίο περιβάλλον, μπορείτε να δημιουργήσετε και να χρωματίσετε υφάσματα και στάμπες, να δημιουργήσετε σκίτσα, να «ντύσετε» τρισδιάστατα τα σκίτσα με τα υφάσματα, έτσι ώστε να έχετε τέλεια και πραγματικής κλίμακας απεικόνιση αυτού που δημιουργείτε, και να παρουσιάσετε τα τελικά σχέδια σε μακέτες που δημιουργούνται αυτόματα από τις παραλλαγές και σε ό,τι φόντο και διάταξη επιθυμείτε.

Ενσωματώνει τόσο τεχνολογία επεξεργασίας εικόνας (pixel processing) όσο και διανυσμάτων (vector processing), με τη μορφή απλών αυτοματοποιημένων εργαλείων που εξασφαλίζουν απόλυτη κάλυψη των αναγκών του σχεδιασμού ρούχων. Σημαντική είναι και η δυνατότητα οργάνωσης ρούχων, χρωμάτων, ραφών, κτλ. με τη χρήση έξυπνων βιβλιοθηκών. Τα μενού και τα υπόλοιπα εργαλεία μιλούν τη γλώσσα των ρούχων και όχι απλά κάποια σχεδιαστική γλώσσα.

Μερικά από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του TEXDESIGN είναι:

 • Δημιουργία επαναλήψεων (αυτόματη ρεαλιστική επανάληψη μοτίβου υφάσματος)
 • Δυνατότητα επεξεργασίας εικόνας (pixel) και διανυσμάτων (vector)
 • Εύκολοι χρωματισμοί και διαχωρισμός χρωμάτων
 • Δυνατότητα εργασίας με παλέτες χρωμάτων Pantone ή εποχιακές παλέτες χρωμάτων
 • Διαχείριση ράστερ και επικαλύψεων για άμεση αλλαγή χρωμάτων σε στάμπες και τυπώματα καθώς και για τη δημιουργία εντυπώσεων «ντεγκραντέ».
 • Αυτόματες χρωματικές παραλλαγές ρούχου από επιλεγμένες παλέτες
 • Η διαχείριση και η αποθήκευση όλων των χρωματικών παραλλαγών ενός ρούχου γίνεται σε ένα αρχείο
 • Αν γίνει κάποια αλλαγή στο ύφασμα ενημερώνονται αυτόματα και τα ρούχα που το περιέχουν
 • Αυτόματη δημιουργία μακετών από διαφορετικές χρωματικές παραλλαγές
 • Αυτόματη δημιουργία τελάρων για τυπώματα
 • Τα σχέδια μπορούν να δημιουργηθούν με συγκεκριμένες διαστάσεις και σε πραγματική κλίμακα
 • Με το TEX-DESIGN™, μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας ραφές και να τις αποθηκεύσετε στη βιβλιοθήκη. Οι ραφές αυτές μπορούν πανεύκολα να εισαχθούν με σύρσιμο και να προσαρμοστούν αυτόματα στις αντίστοιχες γραμμές του σχεδίου.
 • To TEX-DESIGN™ διαθέτει, επίσης, μία λειτουργική, επεκτεινόμενη από τον χρήστη, βιβλιοθήκη με διάφορα εφέ υφάσματος και εργαλεία βούρτσας.

 TEXKNIT:

Οι πρόσθετες δυνατότητες του TEX-KNIT™ σας προσφέρουν μία πολύ ρεαλιστική εξομοίωση των πλέξεων. Οι πλέξεις μπορούν να  σκαναριστούν ή να δημιουργηθούν μέσα στο πρόγραμμα.

 • Το TEX-KNIT™ διαθέτει λειτουργία υπολογισμού πλοκής. Αυτός ο υπολογισμός μπορεί να γίνει είτε με την χρήση pixels είτε, αν υπάρχει, με τη χρήση δείγματος.
 • Το TEX-KNIT™ διαθέτει ειδική λειτουργία εξομοίωσης μπασίματος επιτρέποντας την επιλογή του ποσοστού κατά το οποίο η πλέξη θα μπάσει.
 • Tα τεχνικά δεδομένα της πλέξης μπορούν να σταλούν απευθείας στις πλεκτομηχανές. Επίσης τα γραφήματα πλέξης μπορούν να τυπωθούν απευθείας.
 • Με το TEX-KNIT™, μπορείτε να δουλέψετε με βιβλιοθήκη μοτίβων πλέξης/δομών πλοκής. Τα μοτίβα αυτά μπορούν να εισαχθούν στο σκίτσο, απλά με σύρσιμο.
 • Με το TEX-KNIT™, μπορείτε να εισάγετε εικόνες και να τις εμφανίσετε με εξομοίωση βελονιάς.

TEX CHECK :

Η εικονική ύφανση με νήματα ορισμένα από το χρήστη γίνεται γρήγορα και εύκολα με το TEX-CHECK™

Στο TEX-CHECK™ ο χρήστης μπορεί να επιλέγει την σύσταση του νήματος και να καθορίζει το στημόνι και το υφάδι. Επίσης, μπορεί να δημιουργήσει τα δικά του μοτίβα ύφανσης ή να δουλέψει με βιβλιοθήκη

Πίσω από κάθε υφαντό που δημιουργείται, αποθηκεύονται τα τεχνικά δεδομένα της ύφανσης. Τα δεδομένα αυτά μπορούν να εκτυπωθούν σε ένα ξεχωριστό έγγραφο και να προωθηθούν απευθείας στον υφαντή.

Τα μοτίβα ύφανσης εξομοιώνονται ρεαλιστικά και μπορούν να εμφανιστούν σε πραγματική κλίμακα μέσα στο σκίτσο.

TEX DRESS :

Με τις πρόσθετες δυνατότητες του TEX-DRESS™, στάμπες ή υφάσματα μπορούν να εξομοιωθούν με ρεαλιστικότητα σε μία φωτογραφία και σε διάφορες χρωματικές ή άλλες παραλλαγές.

Η εξομοίωση περιλαμβάνει σκιάσεις και ανακλάσεις, έτσι ώστε να μοιάζει σαν το ρούχο να ήταν στην πραγματικότητα φτιαγμένο από το τοποθετημένο ύφασμα ή στάμπα.

Μέσα στο TEX-DRESS™, μία εικόνα χρειάζεται να χαρτογραφηθεί με δίχτυ μόνο μία φορά, και στη συνέχεια η προσαρμογή οποιουδήποτε τύπου στάμπας ή υφάσματος γίνεται αυτόματα.

Το πρόγραμμα TEXDESIGN, προϊόν της Γερμανικής εταιρίας Koppermann, είναι το αποτέλεσμα μακρόχρονης εμπειρίας στο αντικείμενο και η συνεχής εξέλιξή του στηρίζεται στην διαρκή  και αμφίδρομη επικοινωνία με τους χρήστες του.

Το TEXDESIGN είναι ευέλικτο στην σύνθεσή του. Διατίθεται σε διάφορα επίπεδα με περισσότερες ή λιγότερες δυνατότητες, ώστε o πελάτης να επιλέγει την καταλληλότερη λύση για τις ανάγκες του, χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις.